11月14日, 恨咗好耐,今日值天时地利人和之夜, 终于去咗再兴朝圣啦!!! ::: 叉烧烧鹅濑 ::: $22要了瘦叉, 虽然咬落少了入口直融的油润口感, 但肉质仍算稔滑, 肉味亦香浓! 烧鹅其实都系烧鸭… 但胜在肥美! 肉嫩而不鞋口~ 鹅皮烧得香, 虽然颇肥但都忍唔住食咗几块~ 汤底够甜, 浸著爽口濑粉, 好味!::: 叉油鸡饭 ::: $22不得不赞个叉烧, 呀菲要咗瘦叉, 而我嘅正常叉烧半肥瘦~ 真系梅头叉, 肉地嫩滑, 蜜汁丰富! 豉油鸡俾咗鸡翼, 对于钟意食鸡翼嘅我就更加好~ 鸡肉尚算可以, 豉油浓, 加上姜蒜十分惹味!::: 腩汁萝卜 ::: $8萝卜煮得软淋, 食落香甜多汁! 不过就有少少根~ 刚好衬番烧味舖粗犷之感!好好味!!! 叉烧够juicy, 烧鹅又够嫩~ 仲要咁平!!! 双拼烧味饭都只不过$22, 唔怪之得时时都咁多人啦~

::: 叉烧烧鹅濑 ::: $22

::: 叉油鸡饭 ::: $22