2017-12-17 61 浏览
叉烧真系巧巧食今日同男朋友来开湾仔想去利东街影下相,顺便来填下肚仔~叉烧皇姜葱捞面捞面一上台我就已经流晒口水,叉烧闪零零,咬落去一啲都唔会干,真·Juicy又抵食!!海南文昌鸡饭我自己本身就系鸡肉控,文昌鸡就有层水晶咁款嘅gel喺面嘅,几好食。如果想试下食文昌鸡又唔想叫半只咁大份呢就可以叫呢个,可以一尝文昌鸡肉🤤蟹籽烧卖皇烧卖一上来好热,连蒸笼上,大家如果食就几得要吹下先食。我个人就好钟意呢个烧卖,因为佢入面啲虾好够料,又大粒~唔错唔错!清润雪耳炖木瓜呢个就系我最喜欢嘅糖水,就算我自己平时都会喺屋企候煲,喺出面食呢个糖水,好多时候都会好多糖好甜,但系呢一间就做到啱啱好,唔会太甜,所以我都几钟意呢个糖水。鸡蛋腐竹糖水呢个就男朋友叫嘅,我偷食咗一啖,都系啲唔会甜度泛滥嘅糖水,啱晒我口味,正正的~桂花糕不得了,呢个真系超好味!!好好嚼然后系真系有阵阵桂花香,大力推~👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

叉烧皇姜葱捞面

海南文昌鸡饭