2021-02-10
1985 浏览
同好多人一样,都系睇完雪姨宜介绍去试吓上网系推介食叉烧,咁当然要买一间嚟试吓啦!价钱唔贵但系唔记得几钱总之加埋烧肉呢就系$360左右~排队等买𠮶阵时都算人多,但系唔算话好夸张多,烧味店周不时都系咁,但系出外卖就出得好慢!我唔知佢哋做紧咩🤣但系真系好慢,大家都喺度等~等咗应该10 分钟同埋等𠮶阵时就喺度望佢哋啲烧味,即系挂喺度𠮶啲!睇落啲叉烧好多都系黑色嘅,有啲担心买到嘅叉烧都系全部黑色皮唔食得😨不过返到去打开睇又几靓仔几吸引㖞!即刻试一旧,个皮好好味呀!麦味浓郁又唔会话太甜太厚浆男朋友话食到几旧近黑色嘅都脆脆地佢好钟意食!但系唔知点解我全部都冇脆啵~不过好香因为我怕肥,都倾向夹啲瘦嘅部位,但系发觉有啲瘦嘅位置太「柴」、太干🙈搞到好容易摄牙呢度要靠啲分!钟意半肥瘦嘅朋友都会食得开心,因为佢都几多半肥瘦位置~另外感觉师傅切烧味好似好随心,冇一个特定嘅size... 有啲一大旧好厚嘅、有啲就一粒仔🧐咁样系优点定缺点呢?不过我就冇乜所谓~烧肉方面,皮脆,肉同埋脂肪嘅分层比例都唔错,但系硬系食落口就唔系太香,而且都真系几咸,我哋成枱都系食咗一两旧就麻麻哋有兴趣🙈如果大家经过呢间,都可以试吓佢嘅叉
如果大家经过呢间,都可以试吓佢嘅叉烧,其他就唔使啦!同埋唔需要特登去