受朋友所邀请,第一次应该系食北角保叠街分店,记得印象都唔知自己都算钟意饮茶,朋友叫到就一于再试下原来今日系第一日开,都唔洗点等就有得住地方好宽敞,四个人饮茶都唔觉得迫,唔似其他酒楼!四个人一共点左7款点心‧1只烧鹅同1碗粥虾饺烧卖就梗架喇,虾都系大大只,唔似其他用细细只虾放几粒就算..除左普通叉烧包外,呢度仲有本人最钟意既酥皮叉烧包,焗到外脆内软,而且里面既叉烧仲要系热辣辣,好,不过再多d腌料会好d!叉烧肠牛肉肠就食得多,带子肠粉都系第一次食,好爽口,唔错。蟹粉小笼包,尚可,因为包入面既汤唔够,多d汤会再好味d!本人最爱吃既金钱肚,蒸到好林,加埋d汁酱,so yummy!!!!!生滚滑鸡粥,粥煲得好绵,仲有细细个叫既"脆卜卜"食,good!4个人仲叫左半只烧鹅,卖相同色泽都好靓,虽然系咸左d又油左d,但食落去都系淡淡肉!沙茶牛肉煎米粉,不过不失服务都好好,一路有伙记帮手添茶!(果然系deluxe版,服务都好d!)饮茶就饮得多,下次夜晚叫埋班朋友黎试埋佢d火锅先!
受朋友所邀请,第一次应该系食北角保叠街分店,记得印象都唔知

自己都算钟意饮茶,朋友叫到就一于再试下

原来今日系第一日开,都唔洗点等就有得住

地方好宽敞,四个人饮茶都唔觉得迫,唔似其他酒楼!
四个人一共点左7款点心‧1只烧鹅同1碗粥
金功夫虾饺皇
酥皮焗叉烧包
,不过再多d腌料会好d!
带子肠粉
叉烧肠牛肉肠就食得多,带子肠粉都系第一次食,好爽口,唔错。
蟹粉小笼包
蟹粉小笼包,尚可,因为包入面既汤唔够,多d汤会再好味d!
黑胡椒沙嗲金钱肚
生滚滑鸡猪肉丸粥
烧鹅
沙茶牛肉煎米粉
沙茶牛肉煎米粉,不过不失

服务都好好,一路有伙记帮手添茶!
(果然系deluxe版,服务都好d!)
饮茶就饮得多,下次夜晚叫埋班朋友黎试埋佢d火锅先!
2016-10-03
金功夫虾饺皇