2023-08-20 31 浏览
邻居兼好朋友要去加拿大移民🥲,所以约左佢系屋企附近食farewell dinner,我拣左平时我地食开既餐厅。虽然餐厅已经转左名叫点.粤,但入面装潢大致上一样,食物款式一样有我地钟意既银芽肉丝脆面🥰银芽肉丝脆面真系食极唔厌,而且打卡一流,脆面好似识飞天咁😱。芡汁淋系脆面上面,令面条又脆又软。另外配料有猪肉丝、银芽、菇丝等,口感丰富。职员会等我打完卡先带我地煎开面条,非常贴心😍怀旧虾多士亦系平时必点食物,多士非常脆口,鲜虾肉质弹牙,整体唔油腻😋秘制鸡煲系餐厅新菜式,我哋叫咗半只,鸡件切得好细件,味道唔错够入味,入面仲有薯仔同洋葱。均衡饮食好重要,所以最后叫左金银蛋浸小棠菜,面头好多咸蛋黄同皮蛋粒,小棠菜好清甜。希望我同朋友既友情好似呢间餐厅一样,虽然名字改左,但最重要嘅菜式仍然屹立不倒。到时等朋友返黎香港再食过!

银芽肉丝脆面

怀旧虾多士