2021-11-04 107 浏览
今日去咗杏花新城到 shopping,行到攰啦,就要揾嘢食啦。有一间餐厅,门口到一个旋转木马,好有童年游乐场嘅感觉,所以就被呢种感觉吸引咗我入去啦。首先一入去,服务员非常有善咁介绍一下佢地嘅餐牌,佢系一间主打西式嘅cafe,食物款式非常多,睇到都唔知拣咩好。好多嘢都好想嗌,眼阔肚窄。最后我见佢有个几特别嘅石烧纽西兰牛柳,仲可以加钱转餐,好似几好咁,就决定试下,再加个鸡翼小食。沙律同餐汤沙律菜够哂新鲜同爽脆,完全无啲霉烂嘅菜,餐汤都好够热,蕃茄味好浓烈,酸酸甜甜,非常开胃水牛城鸡翼每只鸡翼都炸得好脆口,仲要被厚厚嘅酱汁包裹住,每一啖都食到酱汁,但同时间鸡翼嘅水份唔会无哂,几唔错石烧纽西兰牛柳佢一个盘咁摆上枱面,好整齐,一摆低就已经闻到阵阵嘅牛肉香味飘埋嚟,而佢都有纸边围住块石板,惊啲油弹出嚟同埋唔会咁易辣到客人,非常细心。服务员都有提点唔好将酱汁淋系石板上面,唔系会弹到周围都系,贴心提醒非常好👍🏻👍🏻另外佢都有跟2款汁酱可以同牛柳一齐食,烧汁同蒜蓉汁。牛柳非常之腍,肉质好嫩滑。切开细细旧再系块石板上面煎一煎,熟度可以自己调较非常好。再点一点个蒜蓉汁,入口有一种浓浓嘅蒜香味爆出嚟,好香,但

石烧纽西兰牛柳
另外佢都有跟2款汁酱可以同牛柳一齐食,烧汁同蒜蓉汁。
再点一点个蒜蓉汁,入口有一种浓浓嘅蒜香味爆出嚟,好香,但系唔可以点太多,唔系会抢哂啲牛肉味。另外烧汁嘅味道就恰到好处。
佢仲有薯条做配菜,最钟意食粗身薯条,可以一口一条,而且好热又脆,点少少茄汁,成件事够哂开心

冻柠茶
食饱饱,好多餐厅会忽略餐茶,出品参差,但呢度无。
杯冻柠茶跟餐嚟讲都好大杯,茶味好重,3~4片柠檬啱啱好👍🏻👍🏻

整体觉得呢间餐厅唔错,可以再嚟试下其他食物。
冻柠檬茶
2021-11-04