2014-03-20
首先,提提大家或者admin,巧兴o既开铺时间系10:00而唔系09:00,要update番。点解我会咁讲呢?事缘上星六早上去开土瓜湾,searched openrice话巧兴开09:00,咁啱又未食早餐,所以谂住响门口放低架车然后等开门。点知到九点,都未开大闸,于是我绕过已开o既侧门问吓铺里面o既老板娘问开几点,点知佢讲完「开十点钟」之后,就叫我咗入去坐低叫嘢食!当时里面仲系预备紧嘢食,心谂极之唔到意思,自己都仲不停同老板娘讲唔好意思,幸而对方话「唔紧要啦」。坐低后,点咗一碗北京水饺面同埋一碗热豆浆…… 后者仲要系刚刚整好,去埋面头层衣就舀咗碗俾我。仲递咗盒糖俾我自己加(其实5日之后证实唔加糖都一样咁好饮)。食完之后,共付$36,本来叫佢收$40算(事关人地未开门就走去白撞光顾,当俾贴士啦),但佢坚持唔收多…… 细个住土瓜湾,呢间开响宝马车行斜对面果阵已经食开,到今时今日质素仍依旧有水准。5天之后,再次光顾晚市并已吃饱,以示支持。