2018-12-29 731 浏览
同呢个朋友次次都系即兴先约到,又系冲上佢架车之后两条友先再谂食乜。有人揸车㖞,梗系去平时少去既九龙城啦,仲要佢推介间话几好食既泰国野,一于试下。明明我讲左话唔饿,点知两个人嗌到一枱都系😂佢话呢个系必嗌既柠檬烧牛肉。喂,坚系好食,啲肉系粉色,咬落去唔韧,个汁酸酸地几开胃,重点系,有肉味!😋好食过出面啲几百蚊块扒,仲要medium rare出到黎变左medium🙄辣妹就梗系要嗌辣野啦,一食落去(系呀,我又忍唔住食左先影😂),以为自己嗌错左。佢呢只辣椒膏有啲椰味,同平时既有啲唔同,系特别既。👍🏻唔少得既冬荫公同马拉盏椰菜苗。两个人份都好大锅,每人起码两碗👍🏻椰菜苗我一定偏心话好食既,不能作准😋椰青又系有惊喜!自从系泰国试过一次新鲜椰青之后就番唔到转头🙈今次难得个椰青唔老,啲肉用匙轻轻括出黎就得👍🏻唔系友人㩒住我,我又椰青当饭食啦😂

明明我讲左话唔饿,点知两个人嗌到一枱都系😂
柠檬烧牛肉
辣椒膏炒蚬

马拉盏椰菜苗  &  冬荫公

椰青
唔系友人㩒住我,我又椰青当饭食啦😂
柠檬烧牛肉
辣椒膏炒蚬