2020-03-26
呢间位于元朗剧院附近既泰国餐厅 隔局非常特别 同一般会摆满偶像 金碧辉煌既泰国餐厅唔同 佢有分室内同露天 而且入面又有bar枱 仲有个projector播左流行英文歌 都几特别我地叫左碟马拉盏炒芥兰($78)啲菜都唔老 酱料又唔辣 同埋啲芥兰有切到一片片 方便我地食之后再叫左菠萝炒饭 ($128)佢既造型都几靓 用个木桶装住 而且啲配料都好新鲜 有好滑既鱿鱼 新鲜既大虾 仲有腰果 肉松 同埋新鲜菠萝 虽然唔系好甜 但起码唔系用罐头烟三文鱼木瓜沙律($118)个造型都好得意🥰但比较辣 我唔系好顶得顺😂但系好食既 佢三文鱼好大块 同埋木瓜都好爽脆牛猪串烧(6条)啲串烧好大旧肉 唔系平时一般咁细细串 食一串已经好饱 而且都烧得几香口 有埋沙嗲酱配最后叫左细既什锦小食($128) 有泰式春卷 虾饼 仲有两条串烧同啲泰式鱼饼等等 最中意佢个泰式鱼饼 有阵冬阴公味够哂香野饮方面 店员话由于疫情关系 唔会提供水饮 所以要系店内自行购买支装水或者叫特饮 我地叫左士多啤梨同石榴特饮 士多啤梨冇药水味既 不过阵水果味就唔算太出😀🌟🌟最后提提大家系要加一呀 仲有一开头会有泰式小食提供 系辣青瓜加红萝卜🥕(
🌟🌟最后提提大家系要加一呀 仲有一开头会有泰式小食提供 系辣青瓜加红萝卜🥕(+12)所以埋单计数就要计埋啦🌟🌟