2024-01-11
平时好少喺荃湾食lunch,难得今日放假,约咗朋友出嚟行街食饭,经过见到呢间多国菜,见到其他人食决定入去试吓🤪Set lunch都几多选择,基本嘅意粉同牛扒都有,最特别系有印度咖喱同pizza 拣,而且仲包埋餐汤/沙律,甜品、饮品,呢个价钱包咁多野都唔错☺️✨餐汤 西兰花忌廉汤蒜蓉包够脆!西兰花忌廉汤绵密幼滑,每啖都好多西兰花蕾,够哂饱肚暖胃✨沙律🥗烟三文鱼沙律菜,沙律菜新鲜配搭酸甜沙律酱非常开胃✨新西兰肋眼扒我地嗌咗medium 但黎到既时候变咗全熟咁上下 无血水😂不过都唔紧要 我地照食,食落都多肉汁,但肉质有点干,整体还好唔算太出色✨牛油咖喱鸡配大蒜烤饼估唔到印度咖喱反而更出色,因为香料味唔算太多食落更岩香港人口味,咖喱微辣香甜非常惹味真系食到唔停口👅大蒜烤饼热辣辣又松脆,只系蒜味唔算突出✨芝麻吞拿鱼鱼块平时餐厅既吞拿鱼鱼块比较粉红色,而依家望落就比较熟,食落都不错 芒果莎莎酱微酸甜甜地都几match ✨甜品 布朗尼平时嘅布朗尼外脆内软好似朱古力咁,尼间整法似布朗尼蛋糕偏松软,甜度适中不错
✨餐汤 西兰花忌廉汤
✨沙律🥗
烟三文鱼沙律菜,沙律菜新鲜配搭酸甜沙律酱非常开胃
✨新西兰肋眼扒
✨牛油咖喱鸡配大蒜烤饼