2018-09-08
好耐无黎东港城,成个商场好多店铺都转晒,又可以试下d未食过既餐厅。马来沙嗲火焰牛仔骨:一上枱真系哗哗声,好有火,好呃like!食落好juicy,一d都唔鞋,但就唔系好觉食到沙嗲味,同埋份量少左d。秘制脆皮慢煮猪手:份量好大,有d沙律菜伴碟,好靓!皮好脆,肉比平时食既猪手爽口d,又无咁肥,肉味够唔会过咸,皮同肉一齐食,好正,食唔停口。抹茶樱花虾鳗鱼煲仔饭:睇得到个煲仔饭有少少抹茶既绿色,但食落又唔太觉有抹茶既味道,煲仔饭有饭焦,钟意食饭焦既人唔好错过,脆卜卜既饭焦真系好好味。将鳗鱼、樱花虾同饭捞埋一齐食劲正,樱花虾虽然细细咁,但都食得出佢既甜味,鳗鱼就同平时食开既差唔多啦。最后食埋个甜品。天使西多士:见枱枱都叫,我地又试下,虽然西多士邪恶到不得了。但真系无叫错,炸西多入面搽左花生酱,外面仲有椰丝、炼奶、忌廉同白朱古力,个面包本身又够松软,比起传统西多士,我更爱食呢个,又一必食推介。
马来沙嗲火焰牛仔骨:
一上枱真系哗哗声,好有火,好呃like!
秘制脆皮慢煮猪手:
份量好大,有d沙律菜伴碟,好靓!
抹茶樱花虾鳗鱼煲仔饭:
最后食埋个甜品。
天使西多士:
见枱枱都叫,我地又试下,虽然西多士邪恶到不得了。