2021-01-25
星期日出街又想食拉面🍜 估唔到呢间又系主打白汤,镇店之宝就紧系试试佢,佢地嘅鳗鱼都好出名,但想食拉面多啲,决定点个鳗鱼串店员介绍,佢地嘅鳗鱼由头到尾都系自家处理,所以比较厚实,的确食落系系有口感!酱汁方便稍为少少重口味,但都好值得一试,配番个粉调味就平冲番好多(唔记得系咩 但佢会比你)串烧仲试左豚肉串,同样酱汁都系比较浓味,但非常非常香,上枱后无法忍住唔食,唔知咁岩定咩,我两串都无咩肥膏啖啖豚肉 正!我点嘅系沾面,意外地!个白汤起惊喜!比喜另一间拉面店嘅白汤,我更钟意金鹤。但可唔可以咁比呢,另一间系汤拉面,今次系沾面。但饮得出系无额外调味同原汁原味每一啖饮落低温煮嘅鸡肉都入口都好滑,完全无鞋同干另一个点嘅系极浓白汤,呢个反而有啲失望,太thick and creamy嘅汤同口感盖过左鸡嘅鲜味
蒲烧活鳗鱼串
烧黑豚肉串