2025-01-22 0 浏览
本身都唔觉呢个尖沙咀嘅商业大厦有几间餐厅,系咁啱去到呢座大厦嘅5楼先见到。见到餐厅有好多日本食客,而里面嘅职员都系日本人。 我哋两个人被安排排坐大卡位。整体环境都好优雅清静,非常适合同朋友吹吓水 deep talk。叫咗个晚市套餐 - 松户厨师精选鱼生拼寿司套餐包括刺身三款:带子、吞拿鱼腩同油甘鱼。每一款都非常新鲜,带子的口感爽滑,吞拿鱼腩的油脂适中,油甘鱼则肉质紧实。值得一提嘅系呢度嘅Wasabi系有用到真嘅芥末。接下来是寿司,有油甘鱼、蟹膏虾同黑松露左口鱼。油甘鱼肥美,蟹膏虾带有浓郁的海鲜香味,而黑松露左口鱼更系为寿司增添了一种特别的风味。而佢嘅饭都压得好好系真系由日本师傅手鈪而做。餐厅采用咗白子作为小食,质感细腻,味道鲜甜,搭配柚子醋,非常适合开胃。唔够食嘅关系,我哋额外叫咗个锅物锅物方面有蔬菜、猪肉片同日本豆腐,汤底清甜,猪肉片煮得刚好,系一个有日本妈妈味道嘅菜式,有家的温暖。最后,甜品是抹茶红豆奶冻,抹茶味配上红豆的甜味,完美收尾,让整个用餐体验更加圆满。

叫咗个晚市套餐 - 松户厨师精选鱼生拼寿司

唔够食嘅关系,我哋额外叫咗个锅物