2017-04-10 127 浏览
呢排麦当劳推陈出新,一次过出咗三款The Signature Collection系列新汉堡,分别系芝味蘑菇安格斯,清新田园烤鸡同埋狂惹火辣脆鸡,同时亦取消咗板烧鸡腿包,足三两同至尊汉堡.三款新口味之中睇落芝味蘑菇安格斯汉堡比较吸引,呢款汉堡用咗法国甜包,表面比一般面包光滑,质感松软,微甜同埋有少少牛油香,我觉得味道有啲似面包店嘅排包.中间夹住安格斯牛肉汉堡扒,目测估计比平时嘅汉堡扒厚两倍,食起嚟有牛味又唔干身.芝士方面就有两种,分别系车打芝士同白芝士,当中仲有罗马生菜,而烤蘑菇,炒洋葱同松露风味酱就令整体更香.我觉得味道浓郁得来又唔会过份重口味.朋友就觉得法国甜包令汉堡多咗啲甜味,感觉有少少唔夹,仲边食边话都系钟意足三两多啲.呢次我哋配咗粒粒粟米杯,比炸薯条嚟得健康.

粒粒粟米杯
呢次我哋配咗粒粒粟米杯,比炸薯条嚟得健康.