2023-06-02 284 浏览
平时想食越南河都系叫外卖,住左起附近咁耐第一次帮衬,今次买外卖就已经一肚气,起门口睇完餐牌行入去收银处咁岩有个女人俾紧钱我就排佢后边(背脊向门口)之后又有个女人排我后面,个男职员收收下钱同我讲:俾钱企果边。(语气好差)🤷🏻‍♀️我就多口问我外卖都系?佢再答:俾钱果边。(继续好差)好啦俾完钱叫我等15min 我就起前面间铺头睇下野未够15oct已经返去门口等其间有两个外卖出左,啊姐叫第二个既时候已经过左20min,我就顺便问个中肥细眼姐姐呢个有未?哗!佢好不屑咁望左我张单一下,然后放佢手上个外卖喺收银处,我见佢装咗一下其他既外卖就走左,所以心谂应该仲未有,之后又出一个外卖我忍唔住就系柜位问过男职员有未,佢望左一下话有啦。我即刻燥左😤大声同佢讲岩岩问左你地同事佢望左一下就走左(咁岩个中肥啊姐就起我格离)佢两个你眼望我眼我费事劳气拎埋袋野走咗呢碗咁既牛丸河等左我半个钟重点唔系好食(呢样最惨)仲要受气我眼见佢地对其他人d语气都系咁我都做过服务业,并唔系要你地4万咁口,正常语气唔系差你钱咁,有问题有回覆咁已经够!
个男职员收收下钱同我讲:俾钱企果边。(语气好差)
🤷🏻‍♀️我就多口问我外卖都系?
佢再答:俾钱果边。(继续好差)
好啦俾完钱叫我等15min
佢望左一下话有啦。
佢两个你眼望我眼
我费事劳气拎埋袋野走咗
呢碗咁既牛丸河等左我半个钟
重点唔系好食(呢样最惨)
仲要受气我眼见佢地对其他人d语气都系咁
2023-06-02
30 分钟 (外卖自取)