2022-08-20
竟然嬲到要第一次写劣评听闻餐厅繁忙时间多人,但我又想试,特意weekday放假,带外国回来既朋友,在非繁忙时间去光顾。点知外国朋友食完嬲到话之后唔会再光顾。非繁忙时间,入店时得我地一枱客(唔会因为繁忙而搞错晒啲单)。一入去,职员已经态度差,都算,可能香港人返工都辛苦。落order, 我地叫左几样野,每款我都有重覆讲多一两次(呢度已经,唉,算,唔讲),同埋等某职员落完一样先讲另一样食物,慢慢慢来,因为我地放假唔赶时间。其中我叫A热饮,我话:要热既(再重覆)。最后重覆我都话:其他冻饮,一杯热饮呀。结果都全部变晒冻饮,心谂算啦,可能返工真的太累吧。我请那位落order职员过黎我:我系叫热,可否帮我换一换?(心谂好简单正常)职员:呢杯野本身就只出冻饮,冇出热饮㖞!(我心谂,明明餐牌写住有热有冻,咁夹硬都得?!)其中一位朋友都忍唔住讲:冇?你头先落单又唔讲(recall返,呢位职员在落order时有重覆我地order左啲咩架!)(我心谂,算啦,唉,冇谓搞到咁)我话:不如帮我格走啲冰算(或者俾个碗我自己搞)呢刻,有个女同事过黎问咩事,我话其实件事非常简单,我系叫热饮既,她立即话换返俾我,其实就系咁
一入去,职员已经态度差,都算,可能香港人返工都辛苦。
其中我叫A热饮,
我话:要热既(再重覆)。
最后重覆我都话:其他冻饮,一杯热饮呀。
结果都全部变晒冻饮,心谂算啦,可能返工真的太累吧。
我请那位落order职员过黎
我:我系叫热,可否帮我换一换?(心谂好简单正常)
职员:呢杯野本身就只出冻饮,冇出热饮㖞!
(我心谂,明明餐牌写住有热有冻,咁夹硬都得?!)
(我心谂,算啦,唉,冇谓搞到咁)
我话:不如帮我格走啲冰算(或者俾个碗我自己搞)
呢刻,有个女同事过黎问咩事,我话其实件事非常简单,我系叫热饮既,她立即话换返俾我,其实就系咁简单,谂住完喇,点知那个出错既某职员行左两步又对个女同事讲(那同事以为我地听唔到佢讲):系佢地自己无啦啦改热,唔关我事架!
我朋友嬲到立即当场嗌出去!!咩无啦啦!!!
出错唔认唔换仲屈客人,我好唔开心同失望。
唉,食得好唔开心,食物点其实已经冇晒意思。
讲返,唉,其实食物ok既。仲有,最后帮我地执枱既另外一些员工态度其实ok既,希望请到合适既员工啦,唔好浪费左间餐厅~