2017-11-17 120 浏览
受气的外卖每日返工都经过呢间汤品,每次经过传单大叔都会落力推介,虽然屋企都有妈妈靓汤,但都决定揾日lunch 去试下啦!今日早餐食得唔多,于是12:20已经走落街揾食! 行到禧利街,又见到传单太叔,接过佢手上的传单,于是决定今日就试一试啦。入到间铺,面积不大,正当我想坐低时,楼面阿姐叫我坐埋一边同另外三位女士搭枱(都可以理解的,䌓忙时间搭枱好正常既!) 但张枱真系比较细,心谂都系外卖返工公司食啦,顺便可以上下网。于是我同阿姐讲、我都系买外卖啦!正当我努力睇张传单拣食咩好嘅时候,已经有位个势似系老板嘅男士喺铺面粗声粗气对楼面阿姐要求佢比另一份menu我! 我无理到,继续睇食乜。而阿姐都准备好帮我落单,𠮶位男士突然一手抢左我手上的传单,拎第二本menu比我,我呆左一下,继续点餐啦!点完餐之后一边等,𠮶位男士都系继续口噏噏,黑口黑面眼超超!最后拣左茶树菇汤+蕃茄猪软骨+新竹米粉返到公司打开外卖盒有小小失望。个人对汤比较有要求,觉得个茶树菇汤无乜味,好淡!猪软骨细件得很过份!卤水鸡翼&卤水豆腐是跟餐的配菜,味道很不错,只是份量实在太少了!新竹米粉软硬份量正常!是日午餐HK$71 贵夹唔饱仲要受
受气的外卖

点完餐之后一边等,𠮶位男士都系继续口噏噏,黑口黑面眼超超!

最后拣左茶树菇汤+蕃茄猪软骨+新竹米粉
返到公司打开外卖盒有小小失望。

个人对汤比较有要求,觉得个茶树菇汤无乜味,好淡!

猪软骨细件得很过份!

新竹米粉软硬份量正常!

是日午餐HK$71 贵夹唔饱仲要受气

2017-11-17
10 分钟 (外卖自取)