2024-01-03 350 浏览
返工前嘅早餐就系日子开始嘅前奏,今日我拣左叙苑嘅招牌沙嗲牛肉通黎打边炉🍜,跟住就系滋味爆煲嘅奄列同无得输嘅牛油包,最后仲有杯经典香滑奶茶🍵。讲真,沙嗲牛肉通几正,汤底香浓得嚟又够哂kick,牛肉滑润又松化,无𠮶啲屈机嘅韧味。当我用勺子轻轻搅动,迷人嘅沙嗲香气袭嚟,loop住成个脑海。奄列又点落色,火腿香味十足,配合完美煎到嘅蛋汁,简直系"咬落去,幸福感爆灯"!牛油包嘅话,外层香脆,松化牛油入咗口即刻溶化,真系融合到好似一曲乐章咁嘅和谐旋律。当然,少不了嘅就系个奶茶喇,够香够浓,每啖都令我精神百倍!讲到底,叙苑嘅呢餐早餐,确实系为繁忙嘅都市生活添咗一份温暖嘅小确幸😊🌞!