餐厅: The Jungle
资讯:

2023-04-03 1060 浏览
呢次系我第一次试尼泊尔菜 友人话之前食过都几有特色🥰 呢日就约咗佢嚟呢间以丛林为主题嘅餐厅🌴前菜是日餐汤系粟米汤 粟米汤虽然比较稀 但系好足料🌽 入面仲有薯粒同埋粟米粒粒 是日沙律系Caprese Salad 就几清新 水牛芝士同番茄一齐食 唔会过腻🍅MOMO 我地拣咗猪肉饺 一半煎一半蒸 饺子粒粒都好饱满🐷 食得出饺子馅捞咗紫洋葱 所以几有口感 蒸饺子食落有少少似小笼包嘅感觉 有少少肉汁😎 而煎饺就比较干身 不过外皮好脆 几香口 不过我个人就钟意蒸饺多啲💛是日pizza呢日系Pepperoni🍕 拎起非常热辣辣 仲见到有拉丝🧀 pizza食落都几松软 有好多芝士 非常满足🫢 甜品Tiramisu 有两层cream夹住一层蛋糕 比起坊间嘅tiramisu 用料不同 不过唔会有好重嘅咖啡味🍰 朱古力心太软上面仲有一球雪糕 仲要一上碟已经切开咗少少 个朱古力流心已经俾我哋见到啦🍫 朱古力味几香 但系整体都比较甜饮品热咖啡 我哋特登嗌咗无糖 净系奶同埋咖啡☕️ 另外一杯就嗌咗可乐 都几大杯🥤估唔到尼泊尔菜都几啱我嘅口味 特别觉得MOMO几有惊喜 如果想试啲特别国家嘅菜式 都可以嚟呢度试吓啊😎

前菜
粟米汤