行入去Wako Sake Labo • Sushi,我即刻被啲Lab风格装潢吸引住!🔬茶水间唔再系传统嘅和风姿态,而系像场型格科学实验。先讲呢个黑椒烤鸡柚子醋沙律,酸香嘅柚子扑鼻而来,烤鸡外皮香脆,肉质多汁,简直系梦幻组合。跟住呢个脆嫩嘅大虾芒果沙律,大虾够晒鲜甜,用𠮶啲芒果干笋笋一啖,清新得嚟爽口。再嚟就系个和风经典—和风茄子,入口即溶,虾茸味道鲜美得嚟层次分明。👌🏼加上豆腐夹鸡肉,软绵绵嘅豆腐同鸡肉完美融合,家嘅味道满分!当然唔少得主角——主食,我拣咗个椰菜花藜麦饭。啱啱好减低卡路里嘅同时,韧性十足,尝咗一下subtle嘅藜麦味,健康得嚟唔失口感。喺饮品方面,边度试过酒粕咖啡啊?巧妙结合嘅香味真系令人惊喜。☕ 最后甜品个朱古力蛋糕,软滑甜蜜,埋尾perfect!整体而言,呢度嘅食物系满足又健康嘅选择。每一样都谱出一首口味交响曲,好值得嚟一探究竟!