2023-11-29
今日去咗间得意忘形嘅小店揾嘢食,店舖叫「滋味天堂」,跟我哋讲嘅嘢,真系超抵食嘅街坊好去处🍜!首先,我点咗碗豚骨拉面。汤头浓郁到不得了,仲有种温暖笠笠嘅感觉;豚骨嘅鲜味,龙虾嘅鲜味,一啖饮落去嘅时候,真系好满足㖞!拉面条滑溜溜嘅,够晒弹牙,咬落去嗲嗲哋,每啖都令人开心到喺天堂嘅边缘踏一踏步。再嚟,我试咗个烧卖,皮实够晒Q弹,猪肉同虾肉嘅味道完美地交织埋一齐,真系好有层次感,樱花虾嘅咸香,脆卜卜口感简直爽到爆炸💥!食完一笼又一笼喺度谂,「密斯,俾多一笼唔该!」最后点嘅系芒果糯米饭,甜甜地嘅芒果搭配绵密嘅椰奶,再吸一吸隔篱桌火锅嘅香气,呢个绝妙组合真系令人心情大好🥭🍚。哋凉浸嘅糯米饭啖啖正,食住食住,真系味道百搭得黎又惹味,搅到我连尊严都顾唔住,光速拣食完个盘!总括来讲,「滋味天堂」系一间无论系质量定系味道上都抵赞嘅店,要我评,十个拇指十指头都竖起嚟给个赞👍👍,即刻Share比大家,让更多人知道呢间店。真心推介俾想食好嘢,又唔想耗尽银包嘅食客!