2024-03-25
呢间餐厅我一直想食好耐,食完饭朋友话想食甜品,当然合我心意即刻带佢嚟食疏乎厘班戟,呢间系总店,虽然店舖细细感觉都舒适自在。开心果窝夫 $128忌廉 开心果酱 开心果仁 坚果窝夫即叫即整新鲜制作,外层酥脆中间松软,挤满了开心果奶油,开心果味颇为浓郁而且有粒粒果仁碎的口感。香蕉 SPECULOOS曲奇疏乎厘 $108招牌甜品疏乎厘,由三层疏乎厘组成,空气感十足好松软,蛋香味浓郁,鲜忌廉软滑,配埋香脆嘅焦糖香蕉,仲有海盐焦糖碎碎口感丰富。呢度嘅疏乎厘款式口味好多,其实有几款都想食。流心芝士挞 $22酥脆曲奇皮配上流心芝士,表面胀卜卜烤至金黄色,好想即刻放入口慢慢品尝。热食带出浓香芝味,内层嘅忌廉芝士馅料好似雪糕咁轻盈,质感软绵细滑,入口即融。奶香同芝士香好突出。芒果生椰乳 $58椰香超浓厚,口感丝滑,喝前搅拌让芒果和椰乳充分交融。交织著椰香和芒果的味道,味道更中性一些,隐隐散发著椰子的甘味。寒天打底口感更丰富。
开心果窝夫 $128
忌廉 开心果酱 开心果仁 坚果