有一日同事问我:有冇食过夏威夷菜??🤔🤔咁讲真又真系未食过~直头听都未听过…😅佢话夏威夷菜叫做poke bowl 🥙,其实即系素食或者健康饮食嘅一个类别,原来重庆森林楼下「庆方」开咗一间,问我试唔试~本住「有食唔食,罪大恶极…」嘅精神,梗系奉陪啦!!行落去「庆方」先发现原来都有好多食肆舖仔,直行唔够廿步就见到呢间Peek-A-Poke,真系有个poke🤭🤭😅🤣🥙㖞~佢个menu有啲set好咗嘅特色风味碗,以三文鱼或者吞拿鱼刺身作为主菜,跟住配搭唔同嘅酱汁(都有成六款咁多…),或者你可以自选,双拼都得。自选就可以自己拣三款𩠌,可以拣跟寿司饭、珍珠糙米、沙律菜,又或者双拼,总之选择千变万化!!我哋叫咗一个「加州风味」,再加一个「双拼自选」吞拿鱼同八爪鱼,跟豆腐、香菇、木鱼丝同蟹子~哗!!真系估唔到咁大碟㗎!!😱我哋两个女人仔,真系要非常努力~🙏🏻💪🏻因为我哋仲嗌咗炸鸡同牛油果豆腐~系呀😅系牛油果豆腐呀🤭🤭真系听到未听过,但系配埋紫菜丝同木鱼丝,再加个鲣鱼酱汁,口感十分清新!🥰😘喜爱素食或者清简饮食嘅人一定中意!

加州风味

自选双拼碗(吞拿鱼+八爪鱼)

牛油果豆腐

炸鸡

2023-10-10
加州风味
自选双拼碗(吞拿鱼+八爪鱼)
牛油果豆腐
炸鸡