2019-01-17 274 浏览
黎到铜锣湾呢头,我地几个人行到攰,又谂唔到食咩,最后就黎左打边炉!呢间名叫麻神的火锅店,之前未黎过,不过朋友话食过唔错,咁就带埋我地黎食!我地几个人食量都麻麻,所以都唔敢叫餐,最后散叫,呢度食物都几多款,仲有d平时好少见到gei!话麻辣汤底好正,不过又惊太辣所以叫左个鸳鸯锅,估唔到咁样食落又几好,可以试两边唔同gei味,原来汤底唔同,食落个分别都几大。我地叫左韭菜饺、炸鱼皮、菜、鱼皮饺、响铃、油条、牛同叫左碟卤水鹅肾,份量适中,我地食完岩岩好,都OK唔会太饱。个卤水鹅肾食落唔错,几入味,而且好有口感,沾上汁食,口感层次更丰富。牛方面,肉质鲜嫩,食落有口感,同麻辣汤底一齐食更滋味,麻味浓又香!炸鱼皮系我打边炉的最爱,浸浸即食,又脆又可以带点麻辣味,系超过瘾~个油条都几特别,平时都系食响铃多,呢个浸一浸即食,非常索汁,好鬼正!

2019-01-14
  • 油条