2024-04-20 1845 浏览
我本身唔太钟意食bagel,因为觉得bagel 好干噌噌,就算食都要配酱,但因为朋友钟意食,同埋之前去韩国试左London Bagel Museum (真的很好食) 都令我对bagel开始改观,所以今次佢大推呢间bagel店,我都决定试下啦!🫶Chicken & honey mustard bagel首先,bagel上碟微温,包身唔会太厚,虽然未算超级松软,但质感烟韧有咬口,不会干噌噌,配上芝麻,更有口感。配料方面,如图所见,无论鸡肉定沙律菜,份量都好多,啖啖都有肉,配埋清新既蜜糖芥末酱,几样野夹埋真系绝配,好出色!☺️Black sesame latte (Hot)因唔饮咖啡,我就叫左个特别D既黑芝麻latte试下,latte既拉花好靓,有浓浓既芝麻味,唔会太甜,好有惊喜。不过一杯既价钱差唔多可以买多个bagel,内心有D唔平衡 ☹ 如果佢有加配优惠就好了 🙈结论🫰味道出色🫰环境舒服⚡️多人要等,店面不大🎡餐厅资料餐厅名称:Lungo餐厅地址:长沙湾福华街571号晓悦地下2号舖

Chicken & honey mustard bagel

Black sesame latte (Hot)

结论
🫰味道出色
🫰环境舒服
⚡️多人要等,店面不大

🎡餐厅资料
餐厅名称:Lungo