两个女仔去揾食,今次嚟到香港第一间「希腊乳酪芝士蛋糕店」,相对比传统Cheese Cake,希腊乳酪芝士感觉更天然健康,啱晒不断叫减肥口号嘅我哋﹗环境由店面到店内都好靓,设计偏向少女风,颜色用上白色配柔和粉色系,感觉都好梦幻Lady~呢度嘅蛋糕特色,系以口感细滑嘅希腊乳酪结合忌廉芝士制成,比一般 Cheesecake 更轻盈清新~白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕 $88𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗸 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟴𝟴蛋糕影出嚟好有气质,我哋一眼就畀「白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕」嘅靓靓卖相吸引到﹗面层佢哋用咗香玫瑰花茶啫喱,加上白桃粒希腊乳酪、忌廉芝士以及饼干饼底,面层淋埋蜜糖,整体味道比较甜蜜,值得赞系玫瑰味好出﹗菠萝班兰椰子希腊乳酪芝士蛋糕 $88𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗮𝗻 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗸 𝗬𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟴𝟴菠萝、班兰、椰子呢三种口味配搭嘅蛋糕真系几少见~而我个人系几钟意椰子味﹗所以比起白桃果甜,呢种配搭比人感觉好唔同,入口相对再清啲、滑啲,椰奶同班兰几夹~加埋菠萝都呢款食落再少一份甜~感觉再轻啲口感𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸:𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗻

白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕 $88
白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕

菠萝班兰椰子希腊乳酪芝士蛋糕 $88
菠萝班兰椰子希腊乳酪芝士蛋糕

𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸:𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗻 𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗠𝗼𝗷𝗶𝘁𝗼 $𝟲𝟴
呢款系都系啱晒夏天嘅特饮,啱晒行远中环行到热热地,坐低饮凉一凉,微微薄荷味加埋清甜菠萝汁,Refresh得嚟又唔会抢咗Greek yogurt cheesecake 嘅味~推介💕﹗
𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗻 𝗣𝗶𝗻𝗲𝗮𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗠𝗼𝗷𝗶𝘁𝗼

鸡胸贝果🥯
除咗蛋糕之外我哋都叫咗鸡胸贝果,贝果Size都几大,以我个人几钟意就系取将鸡胸肉设成薄片,食𠮶阵时都容易啲冇咁狼狈一,加埋cream cheese又几正✨

𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸:𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼
咖啡味道唔错~味道偏 Nutty,怕酸嘅人都啱饮,不过拉花偏向普通,感觉拉花功夫可以继续努力~
白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕
菠萝班兰椰子希腊乳酪芝士蛋糕