2024-01-13 261 浏览
走入呢间海鲜餐厅,即刻被一阵扑鼻嘅鲜味吸引。🦞 首先点咗花竹虾伊面,虾咁鲜甜,弹弹哋,伊面吸满咗海鲜嘅精华,实在系 👌 嘅开场。接住上菜嘅白灼蝴蝶蚌,肉质滑嘅唔得了,一啖入口嘅鲜味简直令我动容。再黎嘅恭喜发财添好市,红烧耗咁肥美,入口即化,真系令人欲罢不能。姜葱炒牛河就有D正宗香港味道,牛肉嫩滑,葱香飘逸,河粉滑溜得嚟带点烟韧。😍 仲有个特色嘅菠萝咕噜肉,够嘟嘟哒哒,硬中带腍,酸甜嘅菠萝同猪肉撞出新天地,真系绕梁三日。整体黎讲,每味食物都保持住食材本身嘅鲜美,口感同滋味层次丰富,加上服务员态度友善,环境舒适宜人,真系健谈而且肚饿嘅时候过嚟会大满足。下次我定必再嚟,同朋友一齐分享呢个愉快嘅食体验啦!👍