2015-07-09
店名:正宗云贵川地址 : 上环苏杭街123号地舖好味指数:7.8/10价钱:$48(冻饮+$3)口水鸡薯粉身为无辣不欢的我lunch当然要揾d好野奖励下自己。呢间米线店平时会成日叫外卖,因为我好钟意食佢地的薯粉,佢地的薯粉比伤心的有少少唔同,形状系扁身的,一样系透明同烟烟韧韧。今日就约左朋友坐底堂食,食佢地招牌口水鸡。一大碟口水鸡配埋一碗薯粉加$3仲有埋野饮,算系咁啦!口水鸡有成十旧,底下仲有芽菜,肉质几滑,但唔够伤心滑,不过酸酸辣辣入味又好开胃,用个汁捞个薯粉食都好好味。薯粉就大大碗,有埋芽菜 、韭菜同酸菜,好惹味。同伤心一样,鸡同粉都可以分别拣自己钟意的辣度架!店名:正宗云贵川地址 : 上环苏杭街123号地舖好味指数:7/10价钱:$41(冻饮+$3)炸酱 、鱿鱼 、生菜米线米线冇薯粉咁好食,但系有时想食得轻盈d,唔想咁heavy就会拣米线。朋友order呢碗米线拣左猪骨汤,佢话汤底几清甜,而我试左佢d肉碎,夹杂肥瘦肉,唔系话特别好食,亦可能因为唔辣的关系。
地址 : 上环苏杭街123号地舖
好味指数:7.8/10
价钱:$48(冻饮+$3)
口水鸡薯粉
店名:正宗云贵川
地址 : 上环苏杭街123号地舖
好味指数:7/10
价钱:$41(冻饮+$3)
炸酱 、鱿鱼 、生菜米线