2010-05-19
今日因为我口痒就想去食日本菜入到去见到bar台冇人坐谂住坐, 但见冇师傅整sushi就都系坐卡位一坐低打开个menu, 发觉换左新既, 可能我地好耐冇黎过我男友引唔住要叫左几碟野先..一叫就叫左3碟盐烧、馒鱼寿司、炸虾卷..等等盐烧寿司讲番盐烧先啦, 烧完出黎都有果阵味, 好香其实等紧佢整果阵已经闻到好大阵烧果d味食落去真系超级好味, 入口即溶其中一碟系带子, 我就觉得麻麻, 可能我本身唔系咁钟意食啦馒鱼寿司每一次黎都会叫番3,4碟, 但今次食左3碟盐烧怕食唔晒, 所以叫左一碟..馒鱼果种味真系好特别唔识点形容, 丙加埋鳗鱼汁, 难怪每次都会叫多几碟炸虾卷平时都会叫一碟食既, 今次都唔例外不过今次就唔知点解缩左水, 细旧左我男朋友话"几的色", 都唔错..之后到我叫番round, 睇左好耐..叫左四碟三文鱼腩刺身、根子寿司、三文鱼寿司、三文鱼腩寿司三文鱼腩刺身($48)真系睇得都食得, 一黎到我都引唔住夹左件黎食真系好新鲜, 好肥美, 佢仲要系切得好厚, 所以呢个价钱都值得根子寿司($35)一次过放晒落口, 感觉好爽, 好满足三文鱼寿司、三文鱼腩寿司其实都冇咩特别, 比起刺身, 真系薄
一坐低打开个menu, 发觉换左新既, 可能我地好耐冇黎过
盐烧寿司
讲番盐烧先啦, 烧完出黎都有果阵味, 好香
其实等紧佢整果阵已经闻到好大阵烧果d味
食落去真系超级好味, 入口即溶
其中一碟系带子, 我就觉得麻麻, 可能我本身唔系咁钟意食啦
馒鱼寿司
每一次黎都会叫番3,4碟, 但今次食左3碟盐烧
怕食唔晒, 所以叫左一碟..馒鱼果种味真系好特别
唔识点形容, 丙加埋鳗鱼汁, 难怪每次都会叫多几碟
炸虾卷
平时都会叫一碟食既, 今次都唔例外
不过今次就唔知点解缩左水, 细旧左
我男朋友话"几的色", 都唔错..
之后到我叫番round, 睇左好耐..叫左四碟
三文鱼腩刺身、根子寿司、三文鱼寿司、三文鱼腩寿司
三文鱼腩刺身($48)
真系睇得都食得, 一黎到我都引唔住夹左件黎食
根子寿司($35)
一次过放晒落口, 感觉好爽, 好满足
三文鱼寿司、三文鱼腩寿司
其实都冇咩特别, 比起刺身, 真系薄得制
唔知点解我觉得之前去食都冇咁薄
不过两款比较, 三文鱼腩寿司好食d
亦都系好新鲜, 肥美, 好味
食左咁多野加埋都系$300
至于服务, 都唔错, 好有礼貌..
有机会再拉我男朋友仔黎食