2023-06-17 2647 浏览
一段时间无打边炉,火锅瘾起就相约好友一齐去「围炉」拣咗呢间《犇殿台湾火锅》,主打古早味吃到饱台湾火锅,提供多款地道特色汤底和火锅配料等晚市提供了4款套餐选择,90分钟任饮任食 (平日星期一至四加长至120分钟),汤底亦有8款,未入座就先拣好汤底,坐低就有得食!💫套餐我哋拣咗「澳洲M9和牛•美浓牛肉」,加送 神仙牛肉 及 东港海鲜盘 一客🍲汤底我哋拣咗「台式浓香沙茶锅」,有点似沙嗲味,但就更香浓惹味,最适合渌牛肉、猪肉等肉类🥩肉类:因为拣咗最贵嘅套餐,牛嘅选择亦系最多,我哋点选咗大部份,包括澳洲M9和牛、美国极佳牛肩胛肉、上选安格斯牛肉和美国牛板腱*另外值得一提系套餐加送嘅神仙牛肉,部位系牛颈脊,油花均匀,肉质鲜嫩爽滑,肉味非常浓郁,建议先食👍🦐🦑海鲜类:套餐加送嘅 东港海鲜盘,有鲍鱼、扇贝、牡蛎和鲜虾等,每款都鲜味十足,另外亦可任点海班片和墨鱼滑等多款海鲜🥢套餐亦提供多款台湾美食,有台湾鸭血、米血糕、香卤三宝和百页豆腐等🥢至于丸/饺类、蔬菜类、台湾面和热食等等就以自助吧形式提供,客人随自己喜好去选择🧃饮品方面,雪柜有多款纸包和罐装饮品,当然亦少不了冷泡茶🍨最后甜品方面,可以DIY仙草冻
一段时间无打边炉,火锅瘾起就相约好友一齐去「围炉」

🥩肉类:

🦐🦑海鲜类:

🧃饮品方面,雪柜有多款纸包和罐装饮品,当然亦少不了冷泡茶

🍨最后甜品方面,可以DIY仙草冻和芋圆,当然亦少不了我钟意嘅雪糕,仲要系任食Movenpick和Haagen-Dazs雪糕,大家记得留肚啦🤣