2024-02-07 80 浏览
-突然间想食台湾野 收工朋友经过~以前成日都会去食下小麻吉 一黎价钱相宜 2黎又好似真系去左台湾咁❤️‍🔥第一下入去发现系有装修过 空间感大左好多 同埋坐位舒适左 AND 好光猛😯虽然D野变晒 但我发现野食都系如一咁好食😆我同朋友都系简左 大满足套餐💰$80+😊 *餐会跟台湾小香肠同埋凉拌小黄瓜*✌🏻肉燥麻酱干拌面💰$+5满满既麻酱 份量好多 每啖面可以挂汁😍另外系TOPPING上面有D青瓜丝 即时可以解腻😜慢煮葱烧猪软骨好够味同埋入口融化嘅猪软骨🤩唔好睇佢系细碟装住 都有5-6旧肉 绝对比您想像中多😜麻辣鸭血小小辣都唔算 鸭血煮得够入味☺️会想令您一啖又一啖咁食😎甘香卤肉饭卤肉有肥有瘦煮得好嫩😳另外饭底系适中 唔会湿同埋淋😉落埋d 够晒味既汁 就岩岩好😌逢甲盐酥鸡(原味)外层炸粉唔厚,仲好酥脆😋入面系湿润既鸡肉 一D都唔觉得”鞋”😘一样都系有5-6粒 好饱ar🤭芋泥地瓜球呢个真系好惊喜 好足料😏一咬落去有满满既芋泥入面 外表炸得岩岩好 唔会有油腻感🥳饮品: 芋香奶绿 同埋 蜂蜜柠檬绿茶黎得食台湾野 梗系要叫番杯手摇嫁啦🥤呢到既野饮又系大大杯 好抵饮🫡特别一提 蜂蜜柠檬绿茶 唔会好甜 岩岩
突然间想食台湾野 收工朋友经过~
虽然D野变晒 但我发现野食都系如一咁好食😆

甘香卤肉饭
卤肉有肥有瘦煮得好嫩😳
另外饭底系适中 唔会湿同埋淋😉
落埋d 够晒味既汁 就岩岩好😌

逢甲盐酥鸡(原味)
外层炸粉唔厚,仲好酥脆😋
入面系湿润既鸡肉 一D都唔觉得”鞋”😘

呢到既野饮又系大大杯 好抵饮🫡
特别一提 蜂蜜柠檬绿茶 唔会好甜 岩岩好 唔错🤓😇

小麻吉卤肉饭
📍通菜街2A-2P号鸿光大厦地下2C号舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐厅 #生日饭 #聚会之选 #美食餐厅推荐 #美食推荐 #份量班 #性价比餐厅 #旺角 #女人街 #台湾野 #盐酥鸡 #卤肉饭 #小麻吉卤肉饭#给你穷游台湾好味道