2021-08-31 132 浏览
好想飞过台湾扫街食野 但系现实中已经变成不可能的任务 但俾我发现左系淘大商场有一间台湾野食 唔洗讲 即刻就入左去试下佢我去果时大约7点半都有大约廿个人排紧队 不过都系等左三 四个字左右就入得去 装修真系几有特色 有好多关于台湾的装饰样样野我都好想食 可惜肚皮有限 我地叫左两个主食同两个小食 香酥鸡排鲁肉饭: 与菜名名符其实 鸡排炸得非常香脆 而同时亦保留住鸡排的肉汁 至于鲁肉饭完全系做到台湾的味道 唔会系我地平时我地系街食到既"肉燥饭" 系真真正正既鲁肉红烧牛腩面: 比起其他佢就稍为逊色左少少 牛腩的份量十足 亦都炆得够腍 纯粹系味道较淡 而面条亦都好幼滑 整体都ok酥炸花枝丸: 花枝丸炸得香脆可口 加上少少的辣粉 食起上黎更加惹味蚵仔煎: 份量都颇大份 需时要20分钟左右 由于即煎关系 粉团煎得好Q弹 蚝仔份量都算多百香果绿茶: 饮落好重百香果味 亦有少少微酸的感觉 蜂蜜柠檬: 甜和酸的组合好夹 个人觉得三分甜刚刚好

样样野我都好想食 可惜肚皮有限 我地叫左两个主食同两个小食

香酥鸡排鲁肉饭: 与菜名名符其实 鸡排炸得非常香脆