2017-06-29
男朋友话想带我黎依度好耐,终于揾日去试食。一入到去系一间布置到好古色古香的中菜馆,上楼梯到去就揾位坐低。环望四周,发觉依度第一个特色就系啲侍应年纪比较大。坐低后打开菜单后看,真系十分怀旧,价钱系手写,一碟𩠌都有唔同大小,岩哂唔同组合黎食。我地两个人,点了2个𩠌,1个面,虽然已经嗌咗细碟,但都食到好饱。1.甜酸鱼块一食就觉得佢唔系平时食开好淋果啲雪藏鱼柳。唔敢话系用鲜鱼炸,但依款好有口感,同埋炸粉唔厚。加上甜酸度适中,的确唔错!2.羊肉面 首先,我想讲我超钟意依个面质,烟烟韧韧,好有咬口。而且很有羊味,汤底也不错。下次一定再嗌3.北京填鸭食咗两味𩠌已经好饱啦,差啲食唔落。虽然系依度嘅招牌菜,但我觉得又唔系好食特别好食。所以唔一定嗌。整体黎讲,价钱唔算贵,同出面打冷差唔多价。其实我最钟意系个面,下一次再试下其他嘢先。
1.甜酸鱼块
2.羊肉面