📍Openrice订座有78折 又主打川式火锅好似几特别🙈 店内装潢古色古香⛩️ 打造浮夸宫廷格局 餐厅内外都以红色作为基底色 好抢眼!😶‍🌫️ 门口仲提供宫廷服饰俾客人系门口打卡 🌀 经典鸳鸯锅 (高汤/ 招牌牛油红锅)2款招牌汤底- 高汤/ 招牌牛油红锅🥘都各有特色 红锅带有浓烈四川麻辣风味 椒麻香明显 🔥味道唔会好单一 重点在于以牛油熬汤 令汤底散发阵阵麻香之余 亦保留咗牛油香气~而高汤清甜有唔少配料 有杞子/ 粟米/ 红白萝白等♦️ 酥炸虾滑油条: 系油条中间放满虾滑 然后再经油炸 酥酥脆脆几好 😂♦️ 辉哥招牌手切牛肉: 牛肉色泽红润 朋友表示肉质几嫩滑冇筋位 配埋麻辣汤底好惹味♦️ 鲜香菇 & 亭亭玉米: 香菇切粒 食落方便~ 我自己就好钟意粟米够香甜饱满🤤♦️ 精品猪黄喉 & 帅帅毛肚: 两款都好新鲜同爽脆 毛肚洗得干净 冇腥味☺️♦️ 黑鱼片 & 午餐肉: 黑鱼片系平时用黎做酸菜鱼个款 肉质嫩滑冇骨刺 重点系冇腥味 平时好少食鱼既我都食咗好多片🧡♦️ 百香果手打柠檬茶: 手打柠檬茶🍋近期大热! 但好少见到有百香果呢个配搭 微酸口味配上麻辣食材 相当解辣开胃~♦️ 红糖糍粑: 外层
📍

🌀 经典鸳鸯锅 (高汤/ 招牌牛油红锅)

♦️ 红糖糍粑: 外层微脆 内里软糯 淋上黑糖浆做个饭后甜品 解解辣啱啱好

• 经典鸳鸯汤底