2022-10-11
讲起发现呢间cafe嘅缘故就搞笑,原本系吾识,去完九龙城另一间cafe咁啱行过呢间就bookmark埋🤭有时去cafe不妨留意吓附近有冇其他餐厅,可能当中会有彩蛋。ʏᴜᴋᴋᴜʀɪ门面已经比人一种神秘感觉,睇门面吾会估到系一间cafe,事先有book位入到去都要等10分钟左右,到访客人太多。里面环境富有日式风格,恬静朴素,摆放吾少古道具,另外部分就系用餐范围。✿ 五品定食 $158五品有渍物二品、小皿二品、面食一品,组合简约亦不失创意。1️⃣小皿:脆脆盒子🥔🥗脆脆盒子系野菌薯仔沙律 健康饱肚2️⃣自选二品:🥚明太子元気烧明太子正常发挥 玉子烧干身 水份不足够🤔鸡蛋味还好🐔京葱鸡肉团子 有啲似平时食嘅肉丸 但觉得有啲碎🤔3️⃣面食:豆乳鸡白汤乌冬豆乳汤比想像中浓🤍滑溜溜豆乳同鸡肉捞埋一齐食真可口😋✿ 忌廉夹心面包 $50忌廉可选原味忌廉或焙茶忌廉,原味忌廉影相会靓啲😝面包松软得黎有啲脆,忌廉丰富。✿ 自家厚切吐司 $60选用日本红豆🫘再用红豆慢煮成浓郁红豆酱,红豆好味😋厚切吐司吾系好脆,加埋红豆同埋忌廉都好食嘅。✿ 焙煎浓香蜂蜜麦茶 $50麦茶小麦味道香醇🌾配以蜂蜜一点甜味更添搭配感。✿ 焙茶黑芝麻饮
✿ 五品定食 $158
五品有渍物二品、小皿二品、面食一品,组合简约亦不失创意。
1️⃣小皿:脆脆盒子
滑溜溜豆乳同鸡肉捞埋一齐食真可口😋
✿ 忌廉夹心面包 $50
✿ 自家厚切吐司 $60
✿ 焙煎浓香蜂蜜麦茶 $50
麦茶小麦味道香醇🌾配以蜂蜜一点甜味更添搭配感。
✿ 焙茶黑芝麻饮 $60
中意层次分明的豆乳同芝麻两层,豆乳几满,芝麻味浓厚,焙茶味就真系feel吾到😂🫣当系一般sᴇsᴀᴍᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ会感觉好好多。
P.s. 店内只有一位侍应,有时招手👋🏼未必睇到,望一望佢都知道我想叫佢🤭几西利。