2018-12-03
接友人放工 经过荃新天地见到呢到开咗间金田家,拉面瘾又发作啦 梗系拉埋友人去食啦!佢有个期间限定番茄沾面 我就好想试既 但系第一次我觉得应该食招牌先 所以呢个留番下次啦唯有餐牌图系几靓个人觉得嗌完唔够几分钟就齐哂d野食,呢个值得加分!仲有前菜系送既,个人喜爱中间个款黑豚拉面 $98 追加 蛋同葱卖相一流啦 黑豚肉多到成个碗都系 松软一咬 个味浸出黎汤底浓郁得黎唔油腻 木耳就爽口面条就同 一咩兰 一样 幼得黎索哂汤既味蛋有加酒落去 糖心之余蛋味够豚骨mix拉面另外点了店家的招牌豚骨mix拉面,何谓mix呢?特别之处就是一半猪骨汤底一半鸡汤底!果然,汤底取胜,两者融合一起,尝试到猪骨风味同时感受到鸡汤的鲜甜。豚肉片薄切,油脂同肉的比例恰到好处,取得平衡。拉面面质是采用幼身面条,蛋香味浓,并吸取汤底的精华!另外,追加蛋同粟米配小小汤底一齐食,丰富口感。仲有得无限加芝麻 有佢必加分 事关我最爱之余 加左香口好多架炸软壳蟹 $46本身见到个样会惊干身得济 点知脆得黎仲有蟹既肉汁 真心好食加旁边既咖哩粉系最夹!热玄米茶好型个茶杯同茶壶 陶瓷质地 保暖同摸上手好正好想买翻个屋企用可尔必思日本必点饮料
餐牌图系几靓个人觉得
嗌完唔够几分钟就齐哂d野食,呢个值得加分!
仲有前菜系送既,个人喜爱中间个款
黑豚拉面 $98 追加 蛋同葱
热玄米茶
好型个茶杯同茶壶 陶瓷质地 保暖同摸上手好正
好想买翻个屋企用
可尔必思
日本必点饮料之一,想不到呢间拉面店都有提供,有惊喜。我念喜欢喝乳酸都爱喝既