2022-06-25 84 浏览
自从搬咗出嚟出边住之后,冇住家饭食,因为酒店唔可以煮饭,所以日日都要食外卖。但系有时我又觉得食米线、两𩠌饭、寿司、薄饼,日日都食到闷,所以有时都不断想尝试下一啲新嘅嘢食,去寻求新鲜感。幸好住喺九龙嘅我哋都有好多嘅选择,今日就一于试吓土耳其菜。叫咗两个土耳其卷的外卖食。招牌土耳其炸鸡鸡块佢喺油炸锅入边炸到香脆,再加埋生菜、洋葱等配料包裹起嚟,食落特别Sharp Sharp 声,钟意香口既朋友仔岩晒。其实其他配料同埋酱汁基本上都差唔多,个卷都系有生菜丝同埋洋葱丝,但系今次呢个就系肉丸,多咗嘅就系一份辣嘅味道。我钟意刺激惹味,呢一个比较啱我。我叫嘅套餐可以自己选择配芝士薯条同埋香辣薯条,佢嘅薯条炸到脆卜卜,香脆热辣辣特别好食。

叫咗两个土耳其卷的外卖食。

招牌土耳其炸鸡

2022-06-20