2018-05-16 166 浏览
呢一日又同朋友黎到铜锣湾觅食铜锣湾有林林总总美食我地2个最后拣左西餐大排挡一黎我地想食西餐 二黎西餐食得多 西餐大排挡都系第一次食等我地黎会一会佢啦一出地铁站行5分钟就到一出门口这见到tai pai tong HK 个门面好突出墙边仲有d昔日香港ge相几有风味平日7点黎 唔算多人座位好阔落 枱与枱之间唔会好近 好舒服店内装修简单为主Set dinner 由$258至428不等我地拣左烧美国鸡扒配鲍鱼同香煎鲈鱼柳配蕃茄香草意大利黑醋餐汤🙂黑松露蘑菇汤好香黑松露味 仲有好多蘑菇粒 为碗汤增加左口感 而且好清甜 🙂芝士焗蚝跟餐送 每人一只焗蚝非常肥美 唔会因为送ge而将货就价 加上芝士焗至金黄色 一咬落去沾美芝士ge蚝 蚝汁系口腔爆发 好好食好鲜🙂黑松露年糕个汁有d似carbonara 黑松露香 年糕又ininunun 好特别🙂烧美国鸡扒配鲍鱼鸡扒大大块而且仲系厚切 鸡扒外脆之余仲锁住左鸡扒肉汁 唔会干争争 鲍鱼预先调味好爽口🙂香煎鲈鱼柳香草蕃茄意大利黑醋份量好多 有成2大块鲈鱼而且都系厚切鱼柳肉质鲜嫩唔腥 好甜另外值得一赞伴碟紫薯蓉好好食 唔漏小总结用餐非常愉快 服务好 食物质数高
呢一日又同朋友黎到铜锣湾觅食
铜锣湾有林林总总美食