2019-09-21 122 浏览
话说已经差不多一年冇食鸡煲,喺朋友推荐下就试吓呢间系旺角嘅滚喜鸡煲边炉。通常一般鸡煲都系食完鸡之后就叫𩠌打边炉,呢度食完鸡之后嘅火锅系任食嘅,完全唔使就住就住,坚系正!我哋一坐低就拣咗一个麻辣鸡煲同一个芝士鸡煲。麻辣鸡煲就正常嘢,至于芝士鸡煲就十分浓芝士味,食落真系几正!呢度嘅鸡煲肉比较多,啱晒钟意啖啖肉既我!食完鸡煲之后,就开始打边炉。我哋拣咗个最高级嘅安格斯牛,仲有得食埋美国桶蚝。牛肉都几出色,而桶蚝就真系劲大只,有成只手掌咁大。其他食物都算唔错,牛柏叶同水鱿就特别新鲜。至于饮品方面,都有几多选择,好似竹蔗水,柠檬茶,乌龙茶,凉茶同汽水等等,实有一款啱你饮战斗左两个半钟之后,我哋全家人都捧住个肚走,啲员工亦好好相与。总括嚟讲,滚喜系少有嘅抵食鸡煲加任食火锅,如果大家想食鸡煲,都不失为一个唔错嘅选择!