2024-07-17
呢间「东京街日本料理」唔系第一次食,我之前喺朋友屋企开party叫过外卖,觉得性价比几高,刺身寿司款式多之余,价钱又OK,所以就胆粗粗嚟咗土瓜湾分店堂食,点知简直系中大伏😂🚁🚁🚁🚁 绝对唔建议大家嚟堂食😮💨首先环境坐得唔舒服,可能因为舖头选址喺土瓜湾,服务生系一啲讲唔咸唔淡广东话嘅内地姐姐,感觉好似入咗去谭仔食米线咁,然后我同朋友坐咗喺寿司师傅前面嘅吧枱,谂住斟水,点知原来座位前嘅斟水机竟然冇驳水管,加上连最基本嘅绿茶粉都冇供应,感觉唔似日本餐厅😣 最搞笑嘅系,果晚只得「谭仔」姐姐,完全冇寿司师傅嘅踪影,欣赏唔到佢哋处理日式料理嘅功架。当日我哋叫咗Dinner set, 包一碗面豉汤及沙律🥗,面豉汤死咸都系意料之外嘅事,点知啲嘢食竟然咁图文不符,大失所望。👎🏻 吞拿鱼拖罗蓉丼吞拿鱼丼个卖相仲衰过另一间地铁站连锁店「争X」,味道食落去唔奇怪,但个色水真系有啲难睇,另外吞拿鱼蓉质素口感唔差,但碗丼饭明显寿司饭为主,鱼生切得太薄,感觉好寒酸。🤏🏻三文鱼海胆鱼籽丼三文鱼睇嚟系餐厅嘅招牌菜,上次同今次食嘅三文鱼都好厚切,海胆同鱼籽冇腥味,感觉还好。相比吞拿鱼🍣,简直系天堂与地狱之别。以$158
👎🏻 吞拿鱼拖罗蓉丼
🤏🏻三文鱼海胆鱼籽丼
三文鱼睇嚟系餐厅嘅招牌菜,上次同今次食嘅三文鱼都好厚切,海胆同鱼籽冇腥味,感觉还好。相比吞拿鱼🍣,简直系天堂与地狱之别。以$158呢个价位,款式多之余,食完唔肚痛嘅都算唔错啦。
想同店主讲,如果入唔到靓嘅吞拿鱼,倒不如唔好买🤣又或者卖贵少少,入货入好啲,唔系真系倒自己米。虽然系咁多劣评,但呢间嘅外卖都好值得购入☺️