2017-08-20
1941 浏览
听朋友讲Mon Cher有个北海道牛乳芝士蛋糕几好食,劲叫我去买,就衬家人返齐来就买个返屋企。旺角朗豪最底层有一间,放工就去买, 点知遇到𠮶奇怪员工,响我前面已有个客人睇厨柜,店主唔揪唔睬,到我时都一样,我点的时候佢做出超不情愿的样子,原来佢系对住电话张相画素描(超想影低佢),原来我地买野阻住佢画画。 个盒系用薄薄既发普胶做成,芝士蛋糕系有张似防水既纸包住,蛋糕系由冰柜拎出嚟,解冻十五分钟左右,软身少少就可以食。北海道牛乳很香滑,很有冰感,个底个蛋糕就软身,有啲似雪糕蛋糕,白雪雪好可爱,比什么什么生果堆成或唔溶唔实质感奇怪既mousse cake好食好多。不过,几好食都好,态度咁差,唔想卖野之余,俾左钱一句多谢都无,日本甜品店?依间朗豪Mon Cher 就无下次了(ㆁωㆁ*)