2017-06-25 299 浏览
食过美心嘅生日蛋糕好多次,每个朋友或者屋企人生日,都基本上系食美心蛋糕。原因好简单梗有一间喺左近,朋友生日,就去附近买个蛋糕庆祝,非常方便。而且屋企人生日食心蛋糕,主要系因为妈咪储埋好多美心现金卷,所以又系选择美心。老实讲食美心蛋糕食到闷,系就算佢哋出唔同款式嘅蛋糕,只有变个造型,蛋糕本身一啲都唔好食。海绵底嘅美心蛋糕,普遍都系咬落去冇软熟感,蛋糕又系偏干。忌廉又偏甜,放几个生果就算。今次如果唔系因为又系因为有美心礼券,真系唔会想嘥钱去买美心蛋糕。造型系几靓,二百几蚊一磅,值钱既地方系边?食落去,红色既海棉蛋糕又系干身的。中间系普通嘅忌廉啫喱同士多啤梨碎,无特色, 夹心就系夹几旧士多啤梨就算数。甘样卖二百几蚊?真心希望佢哋学习下日本人做嘅蛋糕既精神。日本人造蛋糕,系真系为咗令人食咗会开心而俾心机做,香港嘅美心蛋糕,系为咩目的而做蛋糕既?年年去买蛋糕,都觉得佢哋虽然造型越嚟越好睇,但系价钱亦都越嚟越贵,越食越唔好食,去到一个直头过分唔值嘅价钱,如果唔系因为有现金券真系唔会再帮衬。

造型系几靓,二百几蚊一磅,值钱既地方系边?

食落去,红色既海棉蛋糕又系干身的。