2017-03-30 367 浏览
荃湾米线店多多,有阵时想简单食一碗米线,但系都会有选择困难症,唔知拣边间云贵香,川味,谭仔,大牌子嘅米线舖都已经食到唔想再食。本身谂住去荃丰果堆商场入边揾嘢食,结果经过一间从未试过嘅云南米线,而上网见到食评都好似不错,所以决定最后入去试吓不过其实我都心大心细,因为行前两步就有一间好好食嘅川味第一时间梗系想叫猪红,但系睇晒成张菜单都唔见有,最后就拣咗食腩肉而红薯粉都有我想食𠮶只粗身既小辣,一点都食不到辣,最后自己加左几匙嘅花椒都唔食唔到有辣味,腩肉好"hi"身,汤底不够香浓,薯粉太过较身,唔够弹牙,成碗粉真的麻麻,好失望而另一位就叫左热拌米线,初到上桌既时候都闻到香香的辣辣味,但一食落口,都是没有味道,反而呢碗值得赞嘅系,佢嘅鸡丝系鸡肉,都还可以的但系下次都系行前两位,去返食川味

云贵香,川味,谭仔,大牌子嘅米线舖都已经食到唔想再食。

不过其实我都心大心细,因为行前两步就有一间好好食嘅川味

而红薯粉都有我想食𠮶只粗身既
腩肉酸辣红薯粉

而另一位就叫左热拌米线,
鸡丝炸酱热拌米线

但系下次都系行前两位,去返食川味
鸡丝炸酱热拌米线