2014-12-21
12月好多自助餐都满位,所以简北角的,果然唔使系waiting list, book 的时候要求window seat, 去到的时候都安排到。呢度个楼底好高,比人感觉好grand, 同埋唔使同人逼食物方面,个人觉得值回票价的有海鲜同雪糕龙虾,白焯虾,长脚蟹都好鲜,白焯虾食得出d虾好新鲜,龙虾有好多籽,挂住食无影相生蚝即开的,每人限攞3只,亦十分鲜甜,食量大d的d男同事攞几次熟食唔系试好多主要系泰国野,鱼饼,咖哩,香矛鸡翼等无食食左芝士焗蚝,无特别,唔难食另外tandori fish 好干,要饮水先吞到胡椒虾d虾煮得太耐,d肉好老其实食到呢度已经饱,但未食甜野好似未完成个晚餐咁,甜品无试哂,因为无一样野望落吸引。。。太普通的例如cheese cake, 几款mosse cakes, 糯米"池"都无试食左mini lemon tart, 好refresh 的味道,唔太甜,细细旧,但试无妨红豆糕好难食,好硬,无红豆味的最后食雪糕了有好多款,不过有两款食雪芭,唔like只食左 caramel walnut 同 creme bulee , 因为太饱了。。。caramel walnut 就有咬
呢度个楼底好高,比人感觉好grand, 同埋唔使同人逼
食物方面,个人觉得值回票价的有海鲜同雪糕
熟食唔系试好多
主要系泰国野,鱼饼,咖哩,香矛鸡翼等无食
食左芝士焗蚝,无特别,唔难食
另外tandori fish 好干,要饮水先吞到
胡椒虾d虾煮得太耐,d肉好老
红豆糕好难食,好硬,无红豆味的
最后食雪糕了
有好多款,不过有两款食雪芭,唔like
caramel walnut 就有咬口d, 有walnut 碎
总体黎讲,我觉得呢个价钱有好多选择