2019-03-24
有日经过尖沙咀港铁站见到依间面包店,就被此店既三文治吸引住,因三文治既卖相真系好靓,于是乎依间店既职员讲啲三文治系即日送过嚟好新鲜,咁我就买咗个玫瑰劈腿族(Classic Ham & Egg Sandwich - Rose) 价值HKD$28。食咗之后, 份量系够饱既,因为有三块面包夹住啲馅,所以啲淀粉质可填饱个肚;个包都好重玫瑰花味,馅料方面:用了火腿夹住啲碎蛋,我觉得几有新意,但整份三文治只有一粒车厘茄&少量菜,对于钟意食多菜既人就少咗一啲。沙律酱方面:沙律酱份量啱啱好,但味道就试不到,主要原因系包有较重的玫瑰花味,依种既玫瑰花味盖过咗三文治入面馅料&沙律酱既味道。总括来讲,如果要求只系填饱个肚、外观&新鲜既话,依个三文治系不错既选择,因为价钱都可以接受;但如果讲求质素&营养既话,依个三文治可以算系不合格之作。