2019-11-25 1543 浏览
富亨邨是一个非常特别特屋邨,离市中心都要行20分钟,入面一个小市区,基本需求都有。最初街市仍有人去买下𩠌,近呢几年,越黎越少,因为卫生问题,同埋餐厅选择少,居民多数去大埔中心食埋野再去街市走一转,而大元邨街市又多野卖又平。最初因为示威行动,我迫不得意在呢间餐厅食。先讲环境,全场包晒,街市唯佢独尊。但枱椅既干净就一般,好多乌蝇飞, 同埋抹枱布一望就知由早用到晚。 伙记效率好快,但口面就因人而异, 熟客仔就会面带笑容,最弊太过热情,高谈阔论,令环境嘈到不得了,带住headphone都挡唔住。食物有d偏咸, 我食牛什面,牛什味香浓,但个旧萝卜就做多咗,唔香唔热,咬落去感觉曾经雪好耐,一咬就碎,但好彩其他都好热,所以我觉得都值。 另一次食下午茶,酸辣猪扒米线,米线ok, 猪扒香,但个酸辣就怪d,佢既酸系黎自柠檬汁既酸,同平时x哥个d差好远。不高呢度胜在食物种类多,如果改一下清洁,同服务员既嘈吵及态度,一定好过其他邨内的餐厅。