2023-01-29 1050 浏览
假期前席中午去石澳行下,见到呢间餐厅坐拥无敌海景,吸引左入去,中午十二点左右,都有两三枱客,walk in基本冇问题。坐底先睇到menu,入去前门口未放menu,但走时已经放左出嚟,价钱以装修、地点同服务计计都算略高,388/位冇野饮另外加一,所以当时以为食物质素会高啲。叫左佢哋Cococabana lunch set,有面包、前菜、虾同鱼,老实讲味道同以前去欧洲食嘅地中海菜系接近嘅,而佢价钱亦系欧洲价,系欧罗9.5算时嘅价钱㖞。食物沙律同面包基本吾会令你有印象,鱼同虾系ok嘅,算有鲜味,虾都几弹牙,总体食物都系不过不失。另外叫左sparking water同咖啡,咖啡冇拉花,亦只系最普通咖啡出果种,埋单每位接近500总结一下,主要令我有总怪怪地嘅感觉,原因相信系餐厅服务有一种好relax甚至近乎Hea嘅感觉,但偏偏佢价钱又好似要走中档餐厅路线,呢个配搭令你好易有落差,因为明明个waiter 著件T shirt短裤,好似好玩票性质咁招呼你,见到价钱你以为佢系卖食物质素,上菜后又发现只系普通,咁我只可以谂我坐低只系食个环境同气氛,因为系会令你有离开左香港,去旅行俾人㓥但你又冇所谓嘅感觉嘅

总结一下,主要令我有总怪怪地嘅感觉,原因相信系餐厅服务有一种好relax甚至近乎Hea嘅感觉,但偏偏佢价钱又好似要走中档餐厅路线,呢个配搭令你好易有落差,因为明明个waiter 著件T shirt短裤,好似好玩票性质咁招呼你,见到价钱你以为佢系卖食物质素,上菜后又发现只系普通,咁我只可以谂我坐低只系食个环境同气氛,因为系会令你有离开左香港,去旅行俾人㓥但你又冇所谓嘅感觉嘅。