2020-05-14 999 浏览
最近为环保,健康同减肥,lunch开始转食素,行过小苗子见佢素menu 好多选择就停低拣下,拣左个素鸡浓咖喱饭。一落单阿姐已经收错$,明既,餐牌咁多款式,外卖堂食唔同价钱,系好烦。唔紧要。我等外卖时见餐厅冇人,就喺度睇佢餐牌,真系好多野拣,但阿姐好有意见咁叫我企埋一边等,好啦,冇咩事我行返出舖头先。讲返食物,量好够,有大量蔬菜包括秋葵番薯番茄茄子磨菇西兰花等,素鸡得两块系少d, 个饭大约一碗,OL就肯定够食,仲有杯罗宋汤。味道黎讲,个咖喱汁都香,有奶香同少辣,素鸡就冇乜味,不过个咖喱汁好味补救。罗宋汤就除左酸味饮唔到其他味。整体黎讲,招呼不周但食物方便睇得出有用心,$60一餐已经算系咁。

素鸡咖喱饭
2020-05-14