2023-07-02
Little Cove Espresso 系西贡绝对系人气no.1咖啡店,无论weekdays, weekend or holidays 都系一样咁多人,仲系坚尼地城开左分店咖啡店有室外同室内座位可供选择,全部座位都系放得密密麻麻的,坐得唔算舒服,我仲要坐正门口个张枱,冷气同出面热风既交汇点,个感觉不太好受Iced Americano 好深焙既味道,带㶶同苦味,唔系我杯啡😅Smoked Salmon on Sourdough Rye黑麦酸种面包麦味又香又脆,搽上Labneh 脱乳清酸奶,上面放上火箭菜同烟三文鱼,再撒上中东香料 za’atar,最后挤d柠檬汁,烟三文鱼唔咸又肥美,加上香料既香味仲有酸酸地既味道,又夹又好食French Toast Brioche索晒d蛋浆后再攞去煎,外面好脆身但入面仲软绵绵的,撒上大量肉桂粉、Pistachio碎、玫瑰花瓣、Mascarpone再淋上Honey,又靓又好食西贡比坚尼地城坐得更逼夹,店员一食完就极速收碟想赶你走咁滞,食物方便始终都系西贡更出色,咖啡就真系作陪衬好了,谈不上系好饮,不过食物真心好出色,亦都因为咁会继续帮衬,如果想chill下叹
Iced Americano
好深焙既味道,带㶶同苦味,唔系我杯啡😅
French Toast
French Toast
西贡比坚尼地城坐得更逼夹,店员一食完就极速收碟想赶你走咁滞,食物方便始终都系西贡更出色,咖啡就真系作陪衬好了,谈不上系好饮,不过食物真心好出色,亦都因为咁会继续帮衬,如果想chill下叹杯啡我会建议你去过第间🙂