2019-05-24
一个月一次既Girls’ gathering,今次就试下新嘢,呢间系尖沙嘴既cafe细细间,系openrice睇到佢系主打轻主食、打卡、令令饮品等,结果系有少少伏 😅😅 .......我地叫左以下食品:1️⃣烟三文鱼凯撒沙律🥗 3.5/5喜爱每一块沙律菜都有大量芝士碎 ,菜好新鲜,口感爽脆,不过上面既烟肉其实望到佢既颜色...就已经知道唔好食,食落系极度硬干鞋,烟三文鱼我就无食到。⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌2️⃣黑松露薯条🍟 2/5已经系一上台用2sec影完相就食,但系薯条口感系稔既,黑松露并无好均匀咁落系薯条上,所以有好多薯条系一粒黑松露都无,有几条就有一大旧,只可以讲厨师唔够细心。⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌3️⃣经典温泉蛋卡邦尼意粉 🍝 4/5 有温泉🥚令个sauce变得更滑更creamy,有大大粒鱼子增加口感,有少少烟肉同埋菜,意粉口感OK,七十几蚊既价钱算系唔错 🙂🙂。⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌4️⃣明太子意粉 2/5份量几多,不过味道就一般,明太子食落系死咸,成个意粉浆成一旧,口感真系麻麻地 😖😖。⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌5️⃣加
1️⃣烟三文鱼凯撒沙律🥗 3.5/5
2️⃣黑松露薯条🍟 2/5
4️⃣明太子意粉 2/5
5️⃣加勒比海鲜薄饼 3.5/5
size都唔细,可以切到七大份,而且系薄饼底,可惜口感唔够香脆;饼面既芝士好多,做到拉丝效果 ,海鲜就有蚬、八爪鱼🐙 、虾🦐 ,仲有d少少菠萝🍍,百几蚊既价钱黎讲算中规中矩。
⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌
另外,我地都每人order一杯嘢饮,其他人既无试过,不过意见都系一般,我自己个杯就伏伏地......
6️⃣青瓜梳打 2.5/5
先讲讲实物同图片差别太远......说好的渐变黄到绿呢?!青瓜在我心中系好refreshing既味道同埋口感,呢杯我只饮到有气人工糖水既甜味,完全无青瓜味 🥺🥺!
⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌
最后,五个女仔埋单每人$166,食到咁多野呢个价钱都算OK,不过食物饮品都有d伏味。
无边一样系值得wow,店内装潢方面系有花点心思 ,同闺蜜饮杯茶食下嘢都OK既,但老实讲性价比就唔算高啦。我无想encore既欲望。戴返个头盔先,见有人话呢度既甜品唔错,但我地无试,因为食完主食已经无兴趣试佢既甜品,最后系转场食其他甜品。